понедељак, 9. јун 2014.

PESAK TORTA


Pesak torta je jedna od najpoznatijih brzih kremastih torti. Može se praviti sa raznim sastojcima i u raznim kombinacijama i uvek će izgledati dobro i primamljivo. Glavni sastojak ove ukusne brze torte je puding koji se deli na tri dela i baš zato je ona kremasta. Dobra strana ove torte je što se ne peče, jeftina je i izuzetno izdašna.

SASTOJCI :
5 pudinga od čokolade ili 250g pudinga na merenje,
2 L mleka,
20 kašika šećera,
200g margarina,

300g mlevenog keksa (plazme ili nekog čokoladnog),
150g mlevenih oraha,
150g bele čokolade,
šlag za dekoraciju.
 PRIPEMA :
Odvojiti čašu mleka od 2 L a ostatak staviti da se kuva. Pet pudinga od čokolade i 20 kašika šećera umešati u mleko koje ste ostvaili sa strane. Kada mleko provri sipati rastopljen puding i mešati dok se ne skuva (pratiti uputstvo sa kesice). Ostaviti puding da se ohladi pa ga mikserom sjediniti sa margarinom koji je odstojao na sobnoj temperaturi.
Podeliti puding na tri dela. U pri deo umešati mleveni keks i taj fil rasporediti na dno tacne obložene sa kalupom za torte. U drugi deo umešati rastopljenu belu čokoladu, pa ga rasporediti preko fila sa keksom. U treći deo dodati mlevene orahe  i to se stavlja na kraju. Tortu staviti u frižider na nekoliko sati, može i preko noći, pa je dekorisati šlagom. 
 Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na KASATO TORTA.


Нема коментара:

Постави коментар