среда, 4. јун 2014.

PUNJENI PILEĆI FILE

Piletinu volim i spremam na razne načine a jedan njih je upravo ova gurmanska đakonija. Izgleda kao Karađorđeva šnicla ali umesto kajmaka koji se stavlja u originalu ja sam koristila suvo meso i trapist. Volim kada se fino rastopi, volim taj ukus :D. Ovako pripremnjena piletina ostaje meka i sočna :D
 SASTOJCI :
5oo gr pilećeg filea,
2oo gr suvog mesa,
15o gr trapista,
2 jaja,

1oo gr brašna,
1oo gr prezli
soli po ukusu,
ulje za prženje.
 PRIPREMA :
Pileći file iseći na šnicle pa istanjiti čekićem za meso. Stavite ga u kesu pre lupanja da se meso ne bi pocepalo.
Posolite po želji svaku šniclu pre stavljanja nadeva. U sredinu staviti prvo iseckano suvo meso pa listove trapista preko mesa. 
Urolajte meso čvrsto a ako vam se čini da se će raspasti pričvrstite ga čačkalicama pre pohovanja. Jaja umutitte penasto i posolite. Urolanu piletinu umačite prvo u brašno pa u jaja a zatim u prezle. 
U dubokoj posudi stavite bar 2oo ml ulja i zagrejte lepo. Temperatura treba da bude srednja, ne najjača, da bi se šnicle lepo ispržile i iznutra. Ako pržite na jakoj vatri postoji mogućnost da će spolja  jako isprži a unutra će ostati živa.
Punjeni pileći file pržite nekoliko minuta dok ne  dobije lepu zlatnu boju sa svih strana. Poslužite uz neko povrće i sezonsku salaticu :D.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept. Klik na PILETINA U SUSAMU.



Нема коментара:

Постави коментар