петак, 20. јун 2014.

UŠTIPCI OD TIKVICA

Proleće je vreme kada priroda cveta i buja i kada je trpeza puna voća i povrća. U ovom periodu se vitaminiziramo jer konzumiramo darove majke prirode :D. Jedna od omiljenih zdravih stavri su nam tikvice i kao što sam već u nekom tekstu rekla spremam ih na razne načine. Uštipci od tikvica su nam favorit. Brzo se spreme a za njih ne treba kuvarsko umeće jer se ne mese već se testo samo zbućka. Dakle, ako do sada niste imali priliku da ih probate bacite se na posao što pre jer ćete u kratkom vremenskom roku dobiti ukusno predjelo ili dodatak ručku :).
SASTOJCI :
2 veće tikvice,
2 jaja,
1 mladi crni luk,

oko 25o gr brašna,
so po ukusu,
ulje za prženje.
PRIPREMA :
Tikvice oljuštite i izrendajte na krupnije rende. Mladi crni luk sitno iseckajte, i zeleni deo obavezno. Dodajte dva jaja i sve lepo promešajte. Posolite po ukusu i dodajte brašno. Testo treba da bude gušće od onog za palačinke a ređe od testa za hleb. Mešajte polako sve dok ne nestanu grudvice.
U dublju šerpu stavite čašu ulja i zagrejte. Pre prženja smanjite temperaturu na srednje. Kašikom spuštajte uštipke i pržite dok ne porumene sa obe strane. Uštipke od tikvica poslužite same ili uz neki namaz.
Pogledajte i video recept!


Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! KLIK na BRZI UŠTIPCI.

Нема коментара:

Постави коментар