Lagane, brze torte su kao stvorene za letnji period. Posebno su mi omiljene one za koje se šporet ne pali a gotove budu za 5 minuta. Takva je i ova torta sa jogurtom, keksom i višnjama.
Pravo letnje osveženje, ni previše slatka ni previše kisela, baš onako taman da se zasladite i usput i osvežite. Najbolje od svega je što vam za ovu brzu tortu ne treba ni mikser, ni kuvarsko umeće a ni puno para. Dakle, torta pun pogodak. Kada vam dolaze iznenadni gosti eto ideje šta da im poslužite :).
Pravo letnje osveženje, ni previše slatka ni previše kisela, baš onako taman da se zasladite i usput i osvežite. Najbolje od svega je što vam za ovu brzu tortu ne treba ni mikser, ni kuvarsko umeće a ni puno para. Dakle, torta pun pogodak. Kada vam dolaze iznenadni gosti eto ideje šta da im poslužite :).
SASTOJCI :
7oo gr Petit beurre keksa,
3oo gr mlevenog keksa,
1l jogurta,
2oo gr šećera u prahu,
3oo gr mlevenog keksa,
1l jogurta,
2oo gr šećera u prahu,
1 kesica vanilin šećera,
1oo gr crne čokolade,
35o gr višanja,
šlag po želji za dekoraciju.
1oo gr crne čokolade,
35o gr višanja,
šlag po želji za dekoraciju.
PRIPREMA :
Petit beurre izlomite na krupnije komade, dodajte mleveni keks, vanilin šećer i
šećer u prahu pa promešajte.
Masu prelijte jogurtom i dobro promešajte da se sve sjedini. Polovinu smese izručiti u kalup srednje veličine i izravnati.
Preko smese od keksa i jogurta nožem narendati čokoladu.
Staviti drugu polovinu smese u koju ste umešali višnje.
Ostaviti da se stegne u frižideru oko pola sata pre služenja.
Na kraju tortu premazati šlagom po želji.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept. Klik na ČIZ KEJK SA PIŠKOTAMA.
Masu prelijte jogurtom i dobro promešajte da se sve sjedini. Polovinu smese izručiti u kalup srednje veličine i izravnati.
Preko smese od keksa i jogurta nožem narendati čokoladu.
Staviti drugu polovinu smese u koju ste umešali višnje.
Ostaviti da se stegne u frižideru oko pola sata pre služenja.
Na kraju tortu premazati šlagom po želji.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept. Klik na ČIZ KEJK SA PIŠKOTAMA.
Нема коментара:
Постави коментар