четвртак, 24. јул 2014.

CAKE POPS

Na dečijim rođendanima su omiljeni cake popsi. U njima uživaju i deca i roditelji. Probala sam nekoliko vrsti i svaka je od keksa na moje zadovoljstvo. Danas sam razmišljajući o desertu posle ručka rešila da se oprobam u pravljenju ovih divnih šarenih kuglica. Dakle, odvažila sam se i upustila u avanturu zvanu cake pops :D. Čitajući razne recepte nisam naišla na detaljno uputstvo i moram vam priznati da sam se baš baš istresirala. Zašto? Pa zato što su mi napravljene kuglice spadale sa štapica i drobile se :(. Nisam zanala šta je u pitanju. Pokušala sam da pravim veće, pa manje, pa da ih mažem čokoladom, pa da ih valjam i ništa nije uspelo, one su i dalje spadale sa štapića. Nemojte da mislite da je bitan sastav kuglica, to nema nikakve veze sa spadanjem. Ostavila ih u frižideru i sela da se smirim i razmislim na koji način bi mogla da ih dovršim onako kako treba. Zainatila sam jer na fotografijama deluje lako i jednostavno. I na kraju sam pronašla način koji ću vam otkriti :). Sledeći put će mi definitvo ići lakše i brže a i nadam se da će biti lepši :D.
SASTAV :
3oo gr mlevenog plazma keksa,
1oo gr suvog drožđa,
malo ruma,
15o ml soka od narandže,
1oo gr šećera u prahu,
125 gr margarina.
I još :
čokolada i ulje za glazuru (na 1oo gr čokolade 3 kašike ulja). 
 PRIPREMA :
Mleveni keks pomešajte sa prah šećerom pa u ubacite komadiće margarina. Dodajte sok i suvo grožđe koje je predhodno  potopljeno u malo ruma. Sve fino sjedinite u glatku smesu. Dodajte još malo soka ili mlevenog keksa ako je potrebno da biste mogli lakše da oblikujete bombice. Ostavite smesu u frižideru oko 3o minuta. Kada izvadite iz frižidera rukama oblikujte MANJE kuglice i stavljajte na tanjir ili dasku obloženu folijom. Napravite glazuru pa prelijte preko kuglica. Možete preliti do pola ili ih umakati cele. Pospite ih šarenim mrvicama, cvetićima od fondana itd. 


Vratite kuglice u frižider da se glazura lepo stegne pa tek onda nabadajte na štapiće čiji je vrh predhodno umakan u čokoladu. Pre služenja neka vam cake popsi stoje u frižideru. Po želji možete staviti mašnice od satena na štapiće :). Cake popse možete staviti u teglu sa šećerom da bi lepo stajali štapići. 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKO KOKOS BOMBICE.


Нема коментара:

Постави коментар