среда, 30. јул 2014.

GRČKA SALATA + AROMATIČNI TOST

 Grčku kuhinju obožavam a posebno salate. Grčka salata mi je omiljena iako ne jedem sveže paprike kada se svo to povrće sa fetom pomeša dobije se fantastičan ukus. Sveža, okrepljujuća, ukusna  grčka salata je prava vitaminska bomba koju možete i samostalno jesti umesto kao prilog. Dovoljno da ispečete aromatični tost i da uživate u ukusu ovog divnog jela. Već sam spominjala da smo letovali u Grčkoj, u mestu Nea Vrasna, i tamo smo se davili u girosima i grčkoj salati :D. Čak sam donela i magnete za frižider sa receptima tako da ne mogu da pogrešim u pripremi jer Grci znaju najbolje :). Jedina izmena u ovom receptu su masline :). U izvornom obliku se stavljaju crne ali ja više volim zelene i to punjene paprikama :D.
SASTOJCI :
2 paradajza,
1 veći krastavac,
1 zelena paprika,
1 glavica crvenog luka,
2oo gr feta sira,
masline,
maslinovo ulje,
origano,
so po ukus,
vinsko sirće. 
 PRIPREMA :
Iseckajte paradajz, krastavac, papriku i luk pa promešajte. Začinite origanom i posolite. Kockice feta sita i masline stavite preko salate.  Pre služenja začinite maslinovim uljem i sirćetom. 
Po želji uz salatu možete napraviti i aromatični tost iz rerne. 
 U maslinovo ulje umešajte origano i sitno seckan beli luk. Posolite po želji pa premažite kriške heba sa obe strane. Pecite u rerni nekoliko minuta pa poslužite uz grčku salatu :).
Prijatno! 




Zemlja okupana suncem i talasima, zemlja po kojoj se širi  sveži miris maslina, zemlja Bogova, zemlja kojoj se rado vraćam, Grčka.














Ne propustite i ovaj recept! Klik na KIPARSKA SALATA

Нема коментара:

Постави коментар