Pre nekoliko godina sam kupila Orijentalni kuvar čiji je sadržaj jako interesantan i primamljiv za probati :).
Mnoge stvari sam već znala i probala jer mi baka bila Makedonka ali za neke nisam znala pa mi je dobro došla ideja. Ovaj recept ne postoji u tom kuvaru ali je na naslovnoj fotografiji sa čamčićima od testa koji su punjeni raznim povrćem pa sam tako iskoristila ideju i pustila mašti na volju :D. Rezultat je bio više nego odličan i sada te čamčiće spremam s vremena na vreme. Punjenje je bilo proizvoljno, od svega po malo što sam pronašla u kući, tako da možete i vi praviti razne kombinacije :).
Mnoge stvari sam već znala i probala jer mi baka bila Makedonka ali za neke nisam znala pa mi je dobro došla ideja. Ovaj recept ne postoji u tom kuvaru ali je na naslovnoj fotografiji sa čamčićima od testa koji su punjeni raznim povrćem pa sam tako iskoristila ideju i pustila mašti na volju :D. Rezultat je bio više nego odličan i sada te čamčiće spremam s vremena na vreme. Punjenje je bilo proizvoljno, od svega po malo što sam pronašla u kući, tako da možete i vi praviti razne kombinacije :).
SASTOJCI :
Za testo : Za fil :
500 g brašna, 2oo gr šnicli (piletina, svinjsko ili junetina)
2 jajeta, 1 praziluk,
1 sveži kvasac, 2 paradajza,
100 ml ulja, 2oo gr iseckanih svežih paprika,
300 ml mleka, 2 kašičice soli,
2 kašičice soli, origano po želji,
1 kašičica šećera možete dodati i šampinjone
Testo je isto kao za kiflice :)
PRIPREMA :
Umesiti testo od datih sastojaka tako što u brašno dodamo so pa promešamo. Jaje, ulje i mleko takođe stavimo u brašno i kavasac direktno izmrvimo. Preko kvasca stavimo šećer i mesimo dok se testo ne odvoji od zidova vangle. Ostaviti testo da nadođe i za to vreme spremiti fil. Praziluk iseckati sitno i staviti u tiganj da se dinsta. Paradajz potopiti u vrelu vodu da bi se bolje ljuštio.
Paprike i meso seckati na kockice a paradajz oljuštiti pa i njega iseckati na kockice. Meso ubaciti u tiganj sa prazilukom pa malo dinstati zajedno. Dodati paprike, paradajz i začine. Posoliti i dinstati oko 15 minuta na tihoj vatri. Kad je testo nodšlo vaditi deliće i nauljenim rukama oblikovati čamčiće i spuštati u nauljen pleh za pečenje. Čamčiće puniti filom i peći na 2oo C oko 2o ~ 25 minuta. Pred kraj pečenja možete staviti po malo rendanog kačkavlja i vratiti u rernu da se zapeku. Poslužiti ih tople za ručak ili večeru :)
Paprike i meso seckati na kockice a paradajz oljuštiti pa i njega iseckati na kockice. Meso ubaciti u tiganj sa prazilukom pa malo dinstati zajedno. Dodati paprike, paradajz i začine. Posoliti i dinstati oko 15 minuta na tihoj vatri. Kad je testo nodšlo vaditi deliće i nauljenim rukama oblikovati čamčiće i spuštati u nauljen pleh za pečenje. Čamčiće puniti filom i peći na 2oo C oko 2o ~ 25 minuta. Pred kraj pečenja možete staviti po malo rendanog kačkavlja i vratiti u rernu da se zapeku. Poslužiti ih tople za ručak ili večeru :)
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept, klik na DOMAĆE PANCEROTE!
Нема коментара:
Постави коментар