Ako ste majka i imate veću porodicu sigurno vam je poznato pitanje "Šta ćemo za večeru?", ili "Mogli bi nešto da gricnemo" :). A ja kada to čujem odmah se hvatam za frižider da vidim šta bih mogla na brzinu da spremim. I uglavnom se nađe nekog sira, neke kobasice i šunke i uglavnom padnu neki topli sendviči (kad kažem na brzinu to i mislim :D ). Ali ne mogu baš uvek da im serviram jedno te isto pa ih ponekad iznenadim i nekim drugim toplim stvarima. Kad se malo ranije pripremim i organizujem umem da ih nahranim onako pravo gurmanski, a moram priznati da ni moj stomak ne izostane. Najviše volim kad se za vreme obroka okupimo svi za stolom i grabimo dok je još toplo jer tad se najslađe ručka :). A šta bolje od pancerote može da legne za večeru?
Sastojci :
5oo gr brašna
oko 3oo ml mlake vode
1 sveži kvasac
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1oo gr kečapa
1 kesica origana
15o gr šunke ili parizera iseckane ili izrendane
15o gr kačkavalja (može i posni jer se lepo topi) izrendanog
1 jaje za premazivanje
susam za posipanje
Priprema :
U vanglu staviti brašno i so pa promešati. Izmrviti kvasac direktno u testo pa preko njega staviti šećer i mlaku vodu i umesiti lepo mekše testo. Ako vam je testo retko dodajte još malo brašna po potrebi a ako je tvrdo dodajte još malo vode. Testo za pancerote treba da se odvaja od zidova vangle i da se ne lepi za prste. Prekriti testo čistom krpom i ostaviti na toplom mestu da nadođe oko 1h (može i kraće, zavisi gde stoji).
Kada je testo za pancerote nadošlo izvaditi ga na pobrašnjenu radnu kuhinjsku površinu i podeliti ga u loptice. Proizvoljno je koliko će loptica biti jer možete praviti i veće i manje pancerote. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i jednu polovinu premazati kečapom koji smo predhodno pomešali sa origanom. Na kečap staviti po malo šunke i kačkavalja i preklopiti pancerotu pa je zatvoriti viljuškom i odozgore malo izbockati. Pancerote staviti u nauljen pleh ili na pek papir i premazati umućenim jajetom i posuti susam po njiima. Peći u zagrejanoj rerni na 2oo c oko 3o min. Domaće pancerote služiti tople za doručak ili večeru.
Kada je testo za pancerote nadošlo izvaditi ga na pobrašnjenu radnu kuhinjsku površinu i podeliti ga u loptice. Proizvoljno je koliko će loptica biti jer možete praviti i veće i manje pancerote. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i jednu polovinu premazati kečapom koji smo predhodno pomešali sa origanom. Na kečap staviti po malo šunke i kačkavalja i preklopiti pancerotu pa je zatvoriti viljuškom i odozgore malo izbockati. Pancerote staviti u nauljen pleh ili na pek papir i premazati umućenim jajetom i posuti susam po njiima. Peći u zagrejanoj rerni na 2oo c oko 3o min. Domaće pancerote služiti tople za doručak ili večeru.
Prijatno!
Ja sam ih pravila, sve je dobro ispalo, samo mi je testo bilo malo tvrdje, ne znam sto :/
ОдговориИзбришиOdlicne su, fine i mekane!
ОдговориИзбришиA ulje?
ОдговориИзбриши