SASTOJCI :
4-5 većih krompira,
kocka margarina~oko 5o gr
3 jaja,
2oo gr mesnate slaninice,
15o gr kačkavlja,
1 manji praziluk,
so i začini po želji i ukusu
PRIPREMA :
Skuvajte krompir i ispasiratjte ga sa margarinom. Ako vam je ostao pire od ručka ne stavljajte margarin. Dodajte jaja i sitno seckan praziluk pa lepo izmiksajte. Iseckajte slaninicu na kockice i kačkavalj takođe pa ubacite u krompir.
Posolite i dodajte začine po želji pa punite margarinom namazane kalupe za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta dok mafini ne porumene i ne postanu hrskavi. Ostavite ih malo da se slegnu u kalupima pa ih pažljivo vadite.
Posolite i dodajte začine po želji pa punite margarinom namazane kalupe za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta dok mafini ne porumene i ne postanu hrskavi. Ostavite ih malo da se slegnu u kalupima pa ih pažljivo vadite.
Prijatno!
20 do 25 minuta dok korpice malo ne porumene i ne postanu hrskave na površini.
Read more at http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/rucak-2/korpice-od-pire-krompira/#Kk1YUR2ayx9gOIq4.99
Read more at http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/rucak-2/korpice-od-pire-krompira/#Kk1YUR2ayx9gOIq4.99
Нема коментара:
Постави коментар