понедељак, 17. фебруар 2014.

KASATO TORTA

Kada sam se dogovarala za jos jedno snimanje pripreme hrane nisam baš bila sigurna šta cu ovaj put. Dvoumila sam se oko nekoliko stvari a na kraju sam dan ranije promenila odluku i rešila da spremam Kasato tortu koja je vrlo laka za pripremu a jako izdašna i ukusna. Sastojci za ovu tortu nisu ni skupi tako da za pristojne novce dobijete veliku tortu koja je odlična za zabave i rođendane. Ako se okuplja veće društvo Kasato torta je pravi izbor. Svi je vole a možete je spremati na nekoliko načina tj možete napraviti svoju verziju u koju ćete dodati sve što volite :). Ovo je moja verzija koja će vam se sigurno dopasti jer bananice nema ko ne voli :D. Snimak je urađen u saradnji sa Mogu ja to sama.
SASTOJCI :
100 g čokolade za kuvanje,
100 g mlečne čokolade,
1 kg keksa
250 g šećera,
125 g margarina,
300 g žele bombona,
200 g iseckanih oraha,
1 l mleka,
10 čokoladnih bananica,
2 kesice vanilin šećera,
po želji 2 kašike ruma.
 PRIPREMA :

Priprema kasato torte...
Izlomiti keks i staviti ga u dublji sud.Mleko, margarin, obe vrste čokolade, šećer i vanilin šećer staviti u šerpu.Šerpu staviti na šporet i konstantno mešati dok se svi sastojci lepo ne sjedine a mleko ne provri.Pred kraj kuvanja smese za kasto tortu dodati dve kašike ruma i skloniti sa šporeta.Gotovu smesu za kasato tortu preliti preko izlomljenog keksa pa dodati iseckane žele bombone, orahe i čokoladne bananice.

Sve zajedno mešati dok se keks ne sjedini sa smesom za tortu.Gotov materijal za kasato tortu staviti u kalup za torte i ohladiti u frižideru.Pre posluživanja kasato tortu ukrasiti šlagom.

 PRIPREMA U VIDEO UPUTSTVU : 


Prijatno! 

Pogledajte još i ovaj recept za tortu koja se ne peče. Klik na KREMASTU TORTU SA BANANICAMA


1 коментар: