четвртак, 20. март 2014.

DOMAĆE MINI PICE

Kad mi neko spomene mini pice uvek mi na pamet padnu one varijante iz pakare, suve i tvrde. Retko kad i reko gde mogu da pojedem dobru mini picu a da nije iz kućne radinosti. Volim da u tom jednom zalogajčiću bude dovoljno fila za picu i da testo bude meko. Mini pice su popularne na dečijim rođenadanima mada kad god imam neko slavlje ja ih rado spremam jer starosno doba degustatora nije zacrtano :D. Svi volimo da se počastimo ukusnim zalogajima :). Ova varijanta nije klasična i moram priznati da mi se ideja rodila kad mi ostalo testa sa semenkama od pogače. Dakle ove mini pice su interesantne i još ukusnije jer je testo puno semenki. Pun pleh ukusnih slanih đakonija je počeo da se prazni još pre nego što sam objavila da mogu da počnu :D. Valjda ih je miris koji se širio kućom dok su se pekle mamio pa nisu mogli da sačekaju da se lepo prohlade.
SASTOJCI :
3oo gr brašna,
pola kvasca,
5o gr očišćenih semenki suncokreta,
5o gr  očišćenih semenki bundeve,
1oo ml mleka,
1oo ml mlake vode,
1 kašičica šećera,
2 kašićice soli,
15o gr pečenice ili šunke,
15o gr kačkavalja,
2oo ml kečapa,
2 kašičice origana.
 PRIPREMA :
Mleko i vodu pomešati pa dodati kvasac i kašičicu šećera i promešati da se kvasac rastopi. Ostaviti da odstoji desetak minuta na toplom mestu. U testo dodati so i semenke pa sve lepo promešati. Dodati mleko i vodu sa kvascem pa mesiti ručno dok se ne dobije mekano kompaktno testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo za mini pice  treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste.
Prekriti testo za zemičke  krpom i ostaviti da nadođe oko 4omin (zavisi gde vam stoji, ako je na toplom i brže će nadoći). Kada je testo nadošlo izvaditi ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti na dva dela. Svaki deo rastanjiti oklagijom i premazati kečapom koji je pomešan sa origanom. Na jedan deo testa uzduž poređati iseckanu pečenicu i kačkavalj. Uviti u rolat i seći na kolutove. Ređati kolutove u pleh obložen pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 3o minuta (mada sve zavisi od vaše rerne). Mini pice se mogu poslužiti kao doručak, večera, predjelo ili party grickalice. 
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na PICA PITA.

Нема коментара:

Постави коментар