Moji vole sve slatke đakonije koje spremam ali kada kažemcda spremam KROFNE sreći nema kraja. Ovo je recept za posne krofne koje sam punila marmeladom od višanja, a koje su planule rekordnom brzinom. Testo je super za rad, krofne su lepo vazdušaste i meke i ne primeti se da su posne. Ukus je savršen, onaj koji nas podseća na bakinu kuhinju. Jednom rečju NJAMMMM :D.
SASTOJCI:
500g brašna,
1 kockica kvasca,
250 ml mlake vode,
50g margarina,
3 kašike šećera.
Marmelada ili džem za punjenje,
šećer u prahu i 2 kesice vanilinog šećera za posipanje.
PRIPREMA:
Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašikom šećera.
Kada naraste dodajte ga u posudu sa prosejanum brašnom.
Dodajte šećer i margarin i umesite glatko testo.
Ostavite testo da lepo naraste, potrebno je da se udupla.
Premesite ga i oklagijom rastanjite na debljinu prsta.
Modlom ili čašom vadite krofnice ali pazite da su modle lepo pobrašnjene.
Ostavite krofne da odstoje pola sata.
U dublju šerpu sipajte dosta ulja i zagrejte ga na srednju temeperaturu.
Pržite prvo donju stranu krofnica.
Šerpu preklopite čim stavite nekoliko krofni.
Pržite ih nekoliko minuta na jednoj strani pa ih okrenite.
Ne stavljajte poklopac kada ih okrenete.
Krofne špricem punite marmeladom i pospite ih šećerom u prahu pomešanim sa vanilinim šećerom.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNA PITA SA VIŠNJAMA.
Нема коментара:
Постави коментар