Toblerone su mnogima omiljena poslastica. Kada nam se prijedu, a mrzi nas da odemo do prodavnice (živimo na 6. spratu bez lifta) neretko se bacim na spremanje toblerona. Brzo i jednostavno se spremaju a sastojke uglavnom imam u kući. Imaju ukus nalik originalu, super su ukusan i izdašan desert, pa se mogu spremati i za slavsku trpezu u vidu sitnih kolača :)
SASTOJCI :
200g mlevenog keksa,
150g putera,
200g šećera,
200g čokolade,
100ml vode,
150g lešnika,
Za glazuru:
200g čokolade,
3 kašike ulja.
PRIPREMA :
Vodu sa šećerom, puterom i čokoladom stavite na šporet da se rastope.
Dodati sve ostale sastojke, mleveni keks i seckane lešnike.
Sve promešati da se lepo sjedini.
Smesu sipati u trouglasti kalup, ako ima dva manja podelite smesu, i ostavite preko noći u frižideru.
Ujutru izvadite trougliće i prelijte ih glazurom od rastopljene čokolade i ulja.
Sačejate da se stegne pa isecite na trougliće.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар