среда, 9. децембар 2015.

KOLAČ VOĆNI UŽITAK

Voćni kolači su osvežavajući i uglavnom kremasti. Imaju "ono nešto" zbog čega se često nalaze na mojoj trpezi. Ovaj voćni kolač je toliko kremast i ukusan da ćete se zaljubiti. A baš se brzo i lako sprema, bez upotrebe rerne :D. 
SASTOJCI: 
Za krem
jedno pakovanje piškota (od 210g),
200 ml soka od narandže,
1l mleka,
3 pudinga od vanile,
6 do 8 kašika šećera,
2 vanilina šećera,
125g putera ili margarina,
200ml slatke pavlake.
Za voćnu glazuru:
700g voća po želji (jagode, maline, kupine, višnje...),
2 vanilin šećera, 
150g šećera,
2 kesice želatina.

PRIPREMA: 
Puding skuvajte po standardnoj proceduri u jednoj litri mleka sa 6 ili ako volite slađe 8 kašika šećera i 2 kesice vanilinog šećera.
Ostavite ga da se ohadi, pa ga sjedinite sa umućenim maslacem.
Piškote na kratko umačite u sok od narandže, pa ih rasporedite u posudu u kojoj ćete slagati kolač. 
Preko piškota premažite puding.
Slatku pavlaku čvrto umutite i premažite je preko pudinga ravnomerno. 
Voće stavite u blender i meljite ga dok ne dobijete kašu.
Pomešajte voće sa vanilinim šećerom i šećerom i stavite na šporet da se kuva dok se sav šećer ne rastopi. 
Probajte pre nego što sklonite sa šporeta, možda će vama trebati još šećera.
Želatin pomešajte sa 8 kašika hladne vode i ostavite ga nabubri.
Rastopite ga na šporetu i sjedinite ga sa ohlađenim voćem.
Prelijte voćni preliv preko kolača.
Ostavite kolač preko noći da se slegne i stegne, isecite ga na kocke i poslužite.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČIZKEJK.




Нема коментара:

Постави коментар