петак, 11. децембар 2015.

MAMINE KIFLICE

Meke, mirisne kiflice uz jogurt su bar jednom nedeljno na trpezi. Deca ih obožavaju i rado ih nose u školu. Zašto baš mamine? Pa zato što je ovo mamin recept koji se prenosi na mlađe generacije. Meke kao pamuk, mirisne toliko da mame još dok se peku, ma savršene. 
Mamine kiflice jer mama zna najbolje! 
SASTOJCI:
oko 1kg brašna,
500ml mleka,
200ml ulja,
1 kvasac,
1 jaje,
2 žumanca,
1 kašičica šećera,
2 kašičice soli.
Fil
2 belanca,
300g sira.
Premaz;
1 jaje, 
kašika mleka,
kockica margarina.

PRIPREMA: 
Od date kočine toplog mleka izdvojite šoljicu.
Pomešajte to mleko sa kvascem i šećerom i ostavite da naraste.
Deo brašna pomešajte sa soli.
Dodajte ulje, jaje i žumanca, te ostatak toplog mleka i na kraju nadošao kvasac.
Umesite glatko testo postepeno dodavjući brašno po potrebi.
Testo treba da bude glatko i meko i da se ne lepi za prste.
Prekrijte testo čistom krpom i ostavite ga na toplom da naraste.
Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na 4 jufke.
Svaku jufku oklagijom rastanjite u formu kruga.
Isecite 8 trouglića.
Filujte trougliće mešavvinom sira i belanaca.
Uvijte trogliće u kiflice
Kiflice slažite u pleh obložen pek papirom i ostavite ih da odstoje 15 minuta, taman dok se rerna zagreje na 200C. 
Premažite kiflice mešavinom mleka i jaja.
Na svaku kiflicu stavite malecku kocku margarina.
Pre margarina možete posuti susam.
Kiflice možete puniti i slatki filom, džemom ili kremom, ili ih filovati pica sastojcima.
Kiflice sa sirom pecite oko 20~25 minuta ali pazite da ne zagore, kad lepo porumene gotove su.
Ostaju meke i sutradan i mogu se i zamrznuti.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na FINI ŠTAPIĆI SA SIROM.

Нема коментара:

Постави коментар