четвртак, 24. април 2014.

DOMAĆE BRZE BAJADERE

Ova ukusna čokoladna đakonija se sprema za bukvalno 15 minuta. Omiljeni je kolač i deci i odraslima a verujem da ćete je zavoleti još više uz ovaj recept za koji vam ne treba ni mikser ni rerna :D. Sitni kolači, a bajadera posebno, krase svaku slavsku trpezu. Mi smo navikli da ih sve pravimo same (moja sveki i ja) i naravno mnogo su ukusniji i svežiji od kupovnih. Ali za ovu divnu bajaderu vam ne treba svečana prilika jer se brzo sprema, jeftina je i nema ko je ne voli :)
SASTOJCI :
1o kašika vode,
2oo gr šećera,
125 gr margarina,
2oo gr mlevenih oraha, 
2oo gr mlevenog keksa,
1 vanilin šećer,
1oo gr čokolade,
i za glazuru :
1oo gr čokolade,
2 kašike ulja.
PRIPREMA :
Vodu, šečer i vanilin šećer staviti u šerpicu na ringlu na srednju temperaturu i mešati dok se šećer ne rastopi potpuno. Skloniti sa šporeta pa ubaciti margarin i mešati dok se i on ne rastopi. Ubaciti mlevene orahe i mleveni keks i izmešati da se dobije gušća kompaktna smesa. Fil podeliti na dva dela. U prvi dodati 1oo gr rastopljene čokolade.
Fil sa čokoladom staviti na dno posude u kojoj ćete slagati bajaderu. Izravnati nožem pa preko staviti ostatak fila koji takođe treba da se izravna nožem. Čokoladu i ulje uz neprestano mešanje otopiti pa preliti bajaderu.  Bajadera treba da odstoji u frižideru preko noći da bi se lepo stegla. Ujutru iseći na željene oblike i poslužiti kao desert :). 
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKO KOKOS BOMBICE.

Нема коментара:

Постави коментар