Zimi greje, u letnjem periodu osvežava, savršena za sva godišnja doba, paradajz čorba. Mami svojom veselom bojom i ukusom i to ne samo kao predjelo već uz parče domaćeg hleba ili krutone ova čorbica ima sve što je potrebno za kompletan obrok :D. Ova okrepljujuća čorba, pored toga što uspešno leči mamurluk, svrstava se među najzdravije. Spremam je na razne načine a današnji izbor je pao na šampinjone i pirinač. Za pola sata gotova, paradajz čorba prija u svako doba :).
SASTOJCI :
1 praziluk,
4oo gr šampinjona,
šaka pirinča,
1 puna kašika brašna
1 L paradajz soka ili 5oo ml pasiranog paradajza,
1 L vode,
začini po želji,
2 kašičice soli.
PRIPREMA :
Praziluk sitno iseckati i prodinstati ga na malo ulja sa malo vode 5 minuta. Šampinjone oprati i iseckati pa ubaciti u šerpu sa prazilukom. Dinstati još 5 minuta pa ubaciti kašiku brašna i promešati da se razbiju grudvice. Preliti paradajz sokom i dodati vodu pa ubaciti opran pirinač.
Smanjiti temperaturu ringle, posoliti i dodati začin po želji (ja koristim origano) pa uz povremeno mešanje kuvati još oko 20~25 minuta.
Smanjiti temperaturu ringle, posoliti i dodati začin po želji (ja koristim origano) pa uz povremeno mešanje kuvati još oko 20~25 minuta.
Paradajz čorbu poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo :).
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na KREM ČORBA OD KROMPIRA.
Нема коментара:
Постави коментар