четвртак, 17. април 2014.

MUSAKA OD ZELJA

Počinje sezona zelja, a sa njom i  spremanje jednog od naših omiljenijih jela. Obično pravim sarmice od zelja ali pošto su one pipave kada nemam puno vremena na brzinu složim musaku od zelja. Svakako, ukus je isti, neodoljiv :). Umesto zelja možete iskoristiti blitvu ili spanać. 
SASTOJCI :
4 veze zelja,
5oo gr mlevenog mesa,
šolja pirinča,
1 praziluk,
2 šargarepe,
1 kocka za supu (povrćna),
2 kašike aleve paprike,
kašika suvog začina. 
PRIPREMA :
Praziluk iseckati i dinstati 5 minuta uz postepeno dodavanje po malo vode. Šargarepu očistiti i izrendati pa ubaciti u šerpu da se dinsta sa parzilukom. Dodati pola šolje vode i kocku za supu. Kada voda ispari ubaciti meso i mešati još 2~3 minuta. Dodati pirinač, alevu papriku i začin i sve lepo promešati. Skloniti sa šporeta. Zelje očistiti kao na fotografiji (drške).
Staviti ga u vrelu vodu da se prokuva i omekša. U posudu za pečenje poređati pola zelja pa preko rasporediti fil. Preko fila rasporediti drugi deo zelja. Musaku od zelja naliti vodom i staviti u zagrejanu rernu na 2oo C i peći dok ne dobije lepu boju (oko 35~40 minuta). Musaku od zelja poslužiti sa kiselim mlekom ili pavlakom i to pod obavezno jer je ukus neodoljiv! :D 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ZELJANICA BEZ KORA

Нема коментара:

Постави коментар