Pre neki dan sam opet bila u dilemi šta da spremim za večeru a da ne bude nešto već viđeno. S obzirom da volimo da ručkamo i da se često ogladni i kad za klopu nije vreme volim da imam nešto spremno baš zbog takvih situacija. A i kada nam dođe neko u goste, uglavnom je to u večernjim časovima, navikla sam da ih poslužim svojim đakonijama :D. U frižideru uvek imam šunke i kačkavalja pa uvek od toga mogu nešto na brzinu da napravim. Ovaj put sam malo istarživala internet i naišla na pitu sa šunkom koju sam modifikovala po svom ukusu i moram vam reći bila je odlična :). Ako ste ljubitelj pice ova pita sa šunkom i kačkavaljem će vas oduševiti.
SASTOJCI :
5oo gr brašna,
1 jaje,
1 kockica kvasca,
3oo ml mleka,
1oo ml ulja,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
2oo gr praške šunke,
15o gr kačkavalja,
1oo ml kečapa,
1oo gr putera,
1 kašika majoneza,
susam za posipanje.
PRIPREMA :
Sipati brašno u
dublju posudu i ubaciti jedno jaje, izmrviti kvasac direktno u brašno,
dodati ulje, so, šećer i mleko i iseckanu šunku pa umesiti. Staviti testo na toplo mesto
da bi se diglo od 45 minuta do 1h. Podeliti testo na 5 delova i svaki rastanjiti. Prvi krug staviti u podmazan pleh i premazati sa malo kečapa.
Izrendati kačkavalj pa malo posuti po kori i poprskati istopljenim puterom. Postupak ponoviti do poslednje kore a poslednju premazati ostatkom putera i kašikom majoneza pa posuti susamom. Odmah staviti u rernu da se peče oko 3o minuta na 2oo C. Pitu poslužiti toplu uz pavlaku ili jogurt a lepo ide i uz salatu od paradajza.
Izrendati kačkavalj pa malo posuti po kori i poprskati istopljenim puterom. Postupak ponoviti do poslednje kore a poslednju premazati ostatkom putera i kašikom majoneza pa posuti susamom. Odmah staviti u rernu da se peče oko 3o minuta na 2oo C. Pitu poslužiti toplu uz pavlaku ili jogurt a lepo ide i uz salatu od paradajza.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na PICA KIFLICE.
Нема коментара:
Постави коментар