Po samom nazivu torte se može zaključiti da je vrlo laka za pripremu. Ima puno domaćica koje ne vole da peku kore i isto tako da kuvaju fil na pari. Ova torta iako tako lagana mami za parče više. Obožavaju je i stariji i mlađi. Ono što mene oduševljeva je to što je mogu kombinovati sa raznim sastojcima i svaki put dobijem novi jedinstven ukus i svaki mi je omiljeni :D.
SASTOJCI :
5oo gr krem šlaga od vanile,
5oo ml kisele vode,
1 želetin,
2 kašike vanilin šećera,
3oo gr mlevenog keksa,
3oo gr jagoda,
4oo gr kesten pirea.
PRIPREMA :
Umutiti šlag sa kiselom vodom. Dodati 2 kašike vanilin šećera. Želatin potopiti u 4 kašike hladne vode i sačetai da nabubri pa ga rastopiti na rigli. Ubaciti želatin u šlag i sjediniti sve sastojke mikserom. Šlag podeliti na 3 dela. U prvi deo staviti mleveni keks i od njega napraviti koru u kalupu (24 cm).
U drugi deo staviti kesten pire koji je odstojao na sobnoj temperaturi. Sjediniti mikserom pa rasporediti preko fila sa keksom. U treći deo staviti iseckane jagode. Ostaviti tortu nekoliko sati u frižider da se stegne pa skinuti obruč i poslužiti :).
Pogledajte i video uputstvo za ovu divnu tortu koje sam uradila u saradnji sa Mogu ja to sama!
U drugi deo staviti kesten pire koji je odstojao na sobnoj temperaturi. Sjediniti mikserom pa rasporediti preko fila sa keksom. U treći deo staviti iseckane jagode. Ostaviti tortu nekoliko sati u frižider da se stegne pa skinuti obruč i poslužiti :).
Pogledajte i video uputstvo za ovu divnu tortu koje sam uradila u saradnji sa Mogu ja to sama!
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na KAPRI KOLAČ SA PLAZMOM.
Нема коментара:
Постави коментар