Ne volim da koristim za salatu paradajz ni ostalo povrće kad mu prođe vreme i zato se u jesenjem i zimskom periodu opredeljujem za kupus. Pored turšije, zimi nam je kupus salata najomiljenija a posebno volim da je ručkam uz pasuljčinu :D. Međutim, ponekad nam klasičan klot kupus dosadi pa ga obogatim šargarepom i prazilukom. U tom slučaju to više nije kupus već vitaminska salata. Toliko jednostavna za pripremu a toliko ukusna da bih mogla da je jedem svaki dan uz svaki ručak. Praziluk svakom jelu da neki poseban šmek. Pored toga što je ova salata ukusna ona je i izuzetno zdrava, kao što joj samo ime kaže :).
SASTOJCI :
Glavica kupusa (oko kilogram),
1 veći praziluk,
2 srednje šargarepe,
1 puna kašika maslinovog ulja,
2 kašike sirćeta (više ili manje u zavisnosti od ukusa),
2 kašičice soli.
PRIPREMA :
Kupus iseći za salatu. Sitno iseckati praziluk. Oljuštiti i izrendati šargarepu. Svo povrće ubaciti u posudu za vitaminsku salatu. Dodati so, šećer, ulje i sirće i sve dobro izmešati. Vitainsku salatu poslužiti kao dodatak glavnom jelu ili za doručak ili večeru u vrelim letnjim danima.
Poželjno je pre serviranja ohladiti vitaminsku salatu u frižideru ali ako vam je povrće već stajalo u frižideru onda ne treba.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na KIPARSKA SALATA.
Нема коментара:
Постави коментар