четвртак, 2. октобар 2014.

ZAPEČENE PICA PALAČINKE

Imam recept za palačinke koji u poslednje vreme stalno koristim. Od te mere dobijem dvasedetak komada i uvek kombinujem slane i slatke, osim kada nam dolazi društvo (tada spremam uglavnom samo slatke). Pre neki dan sam baš postavila taj recept za palačinke. Taj dan sam spremala slane zapečene pica palačinke i slatke palačinke sa domaćim džemom. Naručkali smo se slatko :D. Ništa lepše nego kad se posle ukusnog ručka zasladiš :). Nego, da se vratim na te slane palačinke. Njih možete filovati sa raznim sastojcima, u svakom slučaju će biti sočne i njamaste. Ja sam se opredelila za pica sastojke. Sledeći put ću nešto drugo, već imam ideju, i to ću podeliti sa vama :). Ispisaću vam meru za 1o palačinki a ako želite da napravite i slatke ostaviću vam link za recept pa iskombinujte od te mere slane i slatke.
SASTOJCI :
2 jaja,
1o kašika brašna, 
o,5 L mleka,
5o ml ulja,
prstohvat sode bikarbone,
kašičica soli,
kašičica šećera.
Za fil :
kečap,
origano,
šunka oko 2oo~25o gr,
trapist  oko 2oo~25o gr,
I još :

2 jaja,
2oo ml jogurta,
so po ukusu,
malo narendanog kačkavalja.
PRIPREMA :
Jaja  razbijte u posudu u kojoj ćete mutiti testo. Dodajte šećer, sodu bikarbonu, so i vanil šećer. Odmah dodajte i brašno, ulje i mleko. Sve umutite mikserom da smesa bude penasta (ako to radite ručno rizikujete stvaranje grudvica). U dobro zagrejan tiganj za
palačinke kutlačom sipajte pripremljenu smesu. Pecite palačinke sa svake strane nekoliko minuta. Kada ste ispekli sve pređite na filovanje.

Preko svake palačinke premažite po malo kečapa (ja sam preterala pa je curilo), zatim rasporedite šunku (možete je izrendati i ne morate) pa preko nje izrendan trapist. Pospite po filu po malo origana i uvijte palačinke u rolnice. Poređajte ih u vatrostalnu posudu, jednu do druge. Uključite rernu na 2oo C da se greje. 
Umutiti jaja sa jogurtom i posolite po ukusu. Prelijte preko palačinki. Pospite malo kačkavalja pa zapecite u zagrejanoj rerni 15~20 minuta. Služite ih tople ili hladne kao predjelo (možete iseckati na trećinu da dobijete manje rolnice).
Prijatno!

Evo linka na SLATKE PALAČINKE.


Нема коментара:

Постави коментар