Slana torta je trenutno jedno od najaktuelnijih predjela. Predjelo koje se prosto topi u ustima biće sigurno odlično prihvaćeno. Dobar je izbor ukoliko vam treba nešto što se priprema na brzinu a izgleda bogato i sito je. Slanu tortu možete poslužiti u svim prilikama i najzahtevnijim gostima jer je zaista pravi gastro užitak! Ne samo da će ova slana poslastica zaseniti degustatore već će zasigurno biti oduševljeni njenim ukusom a vi ćete biti ponosni jer ste pripremili pravo slano zadovoljstvo na brzaka :).
SASTOJCI :
12 kriški tost hleba,
4 kuvana jaja,
4 kisela krastavčića,
4oo ml kisele pavlake,
4oo ml majoneza,
15o gr pečenice,
15o gr šunke,
3oo gr kačkavalja,
i još za premaz :
kisela pavlaka,
rendani kačkavalj po želji,
kuvana jaja,
kuvana jaja,
krastavac za dekoraciju.
PRIPREMA :
Na tacnu poređati 4 parčeta tost hleba. Za prvi premaz pomešati 2oo ml pavlake sa 2oo ml majoneza. Premazati tost hleb sa većim delom premaza a ostaviti sa strane jednu trećinu za kasnije. Preko majoneza poređati seckanu šunku i 15o gr rendanog kačkavalja. Jaja skuvati i iseći na kolutove ili ih iseckati pa poređati preko kačkavalja. Preko jaja premazati ostatak premaza pa poređati 4 kriške tost hleba. Za drugi premaz pomešati opet 2oo ml pavlake sa 2oo ml majoneza.
Takođe ostaviti jednu trećinu sa strane. Pečenicu iseckati i naređati preko fila. Opet posuti sa 15o gr rendanog kačkavalja. Preko staviti isečene na kolutove kisele krastavčiće. Onu preostalu trećinu fila premazati preko krastavčića. Ostale 4 kriške tost hleba poređati na vrh slane torte. Slanu tortu premazati pavlakom ili majonezom po želji i ukusu i posuti rendanim kačkavaljem. Ako želite da dodatno zadivite drage osobe napravite dekoraciju od kuvanog jaja i kiselih krastavčića. Slanu tortu je najbolje napraviti dan ranije da bi tost hleb lepo upio premaze i da bi se lepo ohladila i stegla. Uživajte u bogatstvu ukusa :).
Takođe ostaviti jednu trećinu sa strane. Pečenicu iseckati i naređati preko fila. Opet posuti sa 15o gr rendanog kačkavalja. Preko staviti isečene na kolutove kisele krastavčiće. Onu preostalu trećinu fila premazati preko krastavčića. Ostale 4 kriške tost hleba poređati na vrh slane torte. Slanu tortu premazati pavlakom ili majonezom po želji i ukusu i posuti rendanim kačkavaljem. Ako želite da dodatno zadivite drage osobe napravite dekoraciju od kuvanog jaja i kiselih krastavčića. Slanu tortu je najbolje napraviti dan ranije da bi tost hleb lepo upio premaze i da bi se lepo ohladila i stegla. Uživajte u bogatstvu ukusa :).
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na SLANI ROLAT OD AJVARA.
tortica je odlicna. pravi se vec dugo godina za razna slavlja. svi je obozavaju.
ОдговориИзбришиOdlicno predjelo kao sastavni deo praznicne trpeze.
ОдговориИзбришиOdlicno predjelo kao sastavni deo praznicne trpeze.
ОдговориИзбриши