Torta sa jogurtom i jagodama se ovih dana našla kod mene na repertoaru kao desert. Izuzetno je ukusna, lako pravi i baš je izdašna. Nama traje već tri dana što je skoro pa rekord :D. S obzirom da je sada vreme jagoda šteta bi bila da je ne probate :). Toliko je kremasta i penasta da nepca zaista uživaju.
SASTOJCI :
3 pakovanja piškota (od 125g),
5oo ml slatke pavlake,
4oo ml običnog jogurta,
1 kremfix za šlag,
1 kesica želatina (10g),
2oog šećera u prahu,
400g jagoda,
1 sok ceđenog limuna,
1 korica limuna,
200 ml soka od jagoda ili višnje,
i još jagode ili šlag za dekoraciju.
PRIPREMA :
Slatku pavlaku, prethodno dobro ohlađenu u frižideru, umutiti čvrsto sa šećerom u prahu i kesicom kremfixa.
Kada je šlag baš čvrst dodajte jogurt uz neprestano mešanje mikserom.
Dodajte sok i koricu limuna.
Želatin potopite da nabubri, pa ga onda otopite na ringli.
Sipajte topli želatin u fil.
Na kraju umešajte iseckane jagode.
Možete dodati još jagoda ako volite, ja ih nisam imala više.
Piškote umačite u sok od jagoda i poređajte na dno kalupa ili veće šerpe (32cm).
Polovinu fila rasporedite preko piškota.
Zatim opet poređajte piškote, pa opet fil.
Na vrh torte možete premazati šlag ili poređati iseckane jagode.
Tortu pre služenja dobro ohladite u frižideru.