уторак, 11. март 2014.

BRZE SLANE PALAČINKE

Palačinke su omiljena poslastica i starima i mladima. Ali ne moraju uvek biti sa slatkim filom. Odlične su i sa slanim punjenjem za doručak ili večeru. Brzo se spremaju a možete staviti ono što imate u kući. Ja sam se opredelila za ajvar jer još uvek traje sezona :). Interesantno izgleda kad se kačkavalj istopi pa se razvlači i zato su ove palačinke omiljene najmlađima.
SASTOJCI :
  1 jaje, 
25o gr brašna, 
25o ml mleka,
 25o ml vode, 
1oo ml ulja,
so i šećer po kašičicu
na vrh noža soda bikarbona,
i još za punjenje :
ajvar, pavlaka ili kečap,
šunka ili kobasica,
kačkavalj.
 PRIPREMA :
Umutiti testo od sastojaka za palačinke i ostaviti da odstoji desetak minuta. U tiganj za palačinke staviti mrvicu ulja pa kutlačom izliti testo za palačinku. Peći na prvoj strani dok se lepo ne ispeče a onda prevrnuti. Odmah stavljati fil.
Prvo premaz na pola palačinke, zatim kobasicu ili šunku i na kraju listove kačkavalja. Preklopiti na pola pa još na jednu polovinu i izvaditi na tanjir. Poslužiti toplu palačinku. 
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na POHOVANE PALAČINKE.

Нема коментара:

Постави коментар