Posle praznika i obilatog ručkanja prija laganija klopa. Vitaminska salata sa tunjevinom je ukusan obrok koji bez griže savesti možete jesti u svako doba dana. Jedan od najvećih kvaliteta ove salate, pored obilja povrća, jeste tunjevina koju svi nutricionisti preporučuju u svakodnevnoj ishrani. Iako nisam neki ljubitelj ribe moram vam priznati da je ova salata baš ukusna :).
SASTOJCI :
1 šolja rendanog crvenog kupusa,
1 šolja rendanog zelenog kupusa,
2 veće rendane šargarepe,
1 manja zelena salata (iceberg),
2 glavice crvenog luka,
1 konzerva tunjevine,
1 sok ceđenog limuna,
2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja.
PRIPREMA :
Zelenu salatu operite i stavite listove na dno tanjira.
Zelenu salatu operite i stavite listove na dno tanjira.
Kupus, rendanu šargarepu, iseckan crveni luk i proceđenu tunjevinu pomešajte.
Začinite sa maslinovim uljem i limunovim sokom.
Po želji u vitaminsku salatu možete staviti i kuvani šećerac i masline.
Salatu servirajte u tanjir preko zelene salate i po želji narendajte tofu ili neki drugi sir.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na KIPARSKA SALATA.
Нема коментара:
Постави коментар