уторак, 11. октобар 2016.

PUNJENE POHOVANE PAPRIKE


Sezona je zimnice tako da paprika ima u izobilju, a sa njima mogu se spreme zaista interesantne đakonije. Jedna od njih su ove divne, sočne punjene pohovane paprike. Ako spremate ajvar znači da prvo pečete paprike. Izdvojite koju, imaćete extra ukusni ručak. Mi smo to već uveliko rešili. Dobroo, nisam ja, sveki i svekar su spremali ajvar i ostavili mi koju pečenu papriku da se zanimam :D. Lepo smo se gostili :)
SASTOJCI:
oko 8 pečenih crvenih mesnatih paprika,
300g feta sira,
150g trapista,
150g šunke ili parizera, suvog vrata...,
jaja za pohovanje (oko 2~3 komada),

100g brašna,
100g prezli,
so po ukusu.

PRIPREMA:
Pečene paprike oljuštite i očistite ih od semenki.
Isecite papriku tako da može da se filuje.
Fetu viljuškom izdrobite.
U tu činiju dodajte rendane kačkavalj i šunku.

Sa kašikom fila premažite paprike pa ih urolajte.
Prvo ih izvaljajte i brašno, zatim u umućena posoljena jaja, i na kraju u prezle.
Pržite u zagrejanom ulju (mada ja volim da pohujem na mast jer kad se ispeče ne bude masno).
Kad se ulje dobro zagreje smanjite temperaturu da ne hrana izorela.
Pržite ih sa svake strane dok ne porumene.
Vadite pohovane paprike na ubrus pa poslužite.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na SLANA TORTA OD POHOVANIH PAPRIKA.

Нема коментара:

Постави коментар