Ruska salata je obavezna na svim slavama i proslavama. Veoma ukusna, šarena i sočna odlično se slaže uz predjelo i mesance. Svi su već čuli za nju a i probali ali svako ima neki svoj način pripreme. Ja je spremam na svoj način koji je nama najukusniji. Iako po nekim pravilima ne treba da se stavljaju kuvana jaja jer ima majoneza, ja ih volim u ruskoj salati i na taj način je oduvek pripremam.
SASTOJCI :
5oo gr krompira,
5oo gr šargarepe,
25o gr graška,
3-4 jaja,
3oo gr šunke,
4oo gr kiselih krastavčića,
25o gr graška,
3-4 jaja,
4oo gr kiselih krastavčića,
6oo ml majoneza,
1 kašika senfa.
PRIPREMA :
Krompir u ljusci skuvati u slanoj vodi. Šargarepu oguliti i skuvati posebno, takođe u slanoj vodi. Odvojeno
skuvati i grašak. Ako se koristi smrznut grašak, kuvati ga 10 minuta. Tvrdo skuvati jaja.
Sve ostaviti da se ohladi. Krompir oguliti. Sve sastojke seckati na kockice ne veće a ni mnogo manje od zrna graška (krompir, šargarepu, jaja, šunku, krastavce), i stavljati u veliku posudu. Sipati sav majonez i kašiku senfa i sve dobro
izmešati. Čuvati u
frižideru, poklopljeno.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na MIMOZA SALATA.
Redovno citam Vas blog i uzivam u tome da probam Vase recepte.
ОдговориИзбришиJedan mali trik koji sam ''pokupila'' od moje mame. Lakse je iseckati krompir i sargarepu dok su sirovi, pa ih iseckane staviti da se kuvaju :) Inace nam je recept za salatu isti.
Srdacan pozdrav, Danka
Verovatno je lakše, probaću tako :).
ОдговориИзбришиPozzz i Vama.
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиa bih ipak kuhala u ljusci pa onda sjeckala..okus krompira (a i mrkve) puno bolji ..Mada, sigurno je lakse unaprijed isjeckati..kako god, salata neizostavna..ja ponekad dodam i sitno sjeckane jabuke... bude jos svjezija ...
ОдговориИзбриши