понедељак, 22. септембар 2014.

PICA ROLAT

Kada umesim malo više testa uvek odvojim bar za rolatić. To mi bude brza večera koju svi volimo. Uvek imam sastojke za picu a kad već imam i testo obrok se spremi za čas :D. Ma milina. Još ako mi dolaze gosti znam da sa ovim posluženjem ne mogu da omanem. Svi vole picu a vole i domaća testa pa je ovaj pica rolat pun pogodak :). Nije nešto težak za napraviti a pruža ogromno uživanje za nepca :). Ja uvek stavim malo više sira i ne mogu da dočekam da se pošteno ohladi nego navalim dok se kačkavalj onako sočno razvlači :D.
SASTOJCI :
 600 gr belog mekog brašna, 
2 jaja,
 1 kocka svežeg kvasca,
 15o gr margarina,
 3oo ml mlakog mleka,
 1 kašika ulja
 1 kašika šećera,
 1 kašičica origana,
 1 kašičica soli,
 2oo gr kačkavalja (trapist ili neki drugi),
 2oo gr šunke ili neko drugu suhovinu,
  1oo ml kečapa.
 PRIPREMA :


 U mlako mleko dodati kvasac i mešati žicom.U drugi sud staviti brašno i margarin iseckan na listiće,stavimo so i sve zajedno rukom izmešati.U sud sa mlekom dodati 1 kašiku šećera i 1 kašiku ulja.Unutra staviti i jedno jaje i sve dobro izmutiti žicom. Zatim mleko i kvasac dodati u sud gde smo stavili brašno i margarin i sve zajedno dobro umesiti. Ako je potrebno dodati još brašna da bi se dobilo glatko testo.Testo ostaviti na toplo pokriveno 3o min.da naraste. Kad je testo naraslo prebaciti ga na pobrašnjenu radnu površinu   i podeliti ga na 2 jednaka dela. U preostalo drugo jaje dodati malo soli i izmutiti ga sa viljuškom. Razviti koru oklagijom u pravogaonik  i premazati je kečapom. Ivice premazati sa razmućenim jajetom. Na jedan kraj kore staviti kačkavalj, odozgo staviti šunku i posuti origanom. Koru saviti u rolat. Na isti način uraditi i sa drugim delom testa oba  rolata iseći na parčad debela oko 3 prsta. Staviti u pleh obložen pek papirom i premazati ih sa razmucenim jajetom po želji i posuti malo origana po njima pa peći u zagrejanoj rerni  na 2oo C oko 3o min.
Prijatno!


N epropustite i ovaj recept! Klik na PICA KIFLICE.

Нема коментара:

Постави коментар