Mini pice, omiljena hrana na dečijim rođendanima, omiljeni doručak ili večera, ma u svakoj prilici. Ovo je jedna brza varijanta, ali jako ukusna i meka. Ove mini pice se mogu i zarznuti, pa ih po potrebi samo izvadite i pecite. Ali, čak i da to ne uradite, ako vam se najave gosti ovo je odlično posluženje na koje ćete vi potrošiti malo vremena. Super su ukusne, probajte :).
SASTOJCI:
600g brašna,
1 prašak za pecivo,
10g svežeg kvasca,
kašičica šećera,
2 kašičice soli,
50g omekšalog putera ili masti,
100ml kiselog mleka ili jogurta,
250ml vode,
2 kašike maslinovog ulja.
Za fil:
250g šunke,
250g trapista, gaude ili mocarele,
masline,
15 kašika pelata ili kečapa,
origano.
PRIPREMA:
Pomešati brašno sa praškom za pecivo i napraviti udubljenje u sredini u koje treba izmrviti kvasac.
Dodati šećer i malo mlake vode, ostaviti da se kvasac fermentiše.
Dodati sve ostale sastojke i umesiti glatko, meko testo.
Testo odmah prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati u valjak.
Iseći 15 približno jednakih delova.
Svaki delić oblikovati u lopticu a zatim rukom spljoštiti u krug.
Na sredinu svakog kruga napraviti udubljenje.
Premazati krugove paradajzom, posuti seckanom šunkom, rendanim trapistom i na vrhu sa malo origana.
Po želji dodajte i masline.
Ako želite možete praviti i veće pice da bi dobili 10 komada.
Mini pice pecite u zagrejanoj rerni na 220C oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар