уторак, 13. септембар 2016.

PANAKOTA SA ŠUMSKIM VOĆEM (PANNACOTTA)


Panakota je specijalitet italijanske kuhinje. Poslastica koja se jednostavno sprema a pravo je uživanje za degustatore. Panakotu možete praviti sa raznim prelivima, u zavisnosti od inspiracije i sezonskog voća.Lagana, slatka i osvežavajuća, panakota će vas osvojiti na prvom zalogaju.

PRIPREMA:
Od pripremljene slate pavlake odvojiti oko 100 ml i staviti na šporet da se malo zagreje (da ne proključa).
Ostatak slatke pavlake umutiti sa šećerom u prahu.
Želatin potopiti u 4 kašike hladne vode i kada nabubri dodati u šerpicu u kojoj se greje slatka pavlaka.
Mešati dok se želatin ne rastopi.
Zagrejanu slatku pavlaku dodati u umućeni krem.
Rastopite belu čokoladu i takođe je dodajte u krem.
Sve lepo sjedinite.
Beli krem rasporedite u čaše ili činije i ostavite u frižideru na sat vremena.

Od voća izdvojite malo i zagrejte na šporetu sa šećerom.
Ostatak mikserom pretvorite u pire.
Želatin takođe potopite u 4 kašike hladne vode i kada nabubri dodajte ga u šerpicu sa šimskim voćem ukoliko se šećer istopio.
Sve lepo promešajte i sjedinite sa pireom od voća.
Kada se žele prohladi prelijte ga preko belog krema.
Satvite panakotu u frižider da lepo ohladi i stegne pa je poslužite i uživajte :).
Pogledajte uži VIDEO UPUTSTVO:


Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na SPECULLAS KOLAČ

Нема коментара:

Постави коментар