Kad zamirišu domaće lepinje ne možemo im odoleti. Onako tople, vazdušaste i meke, savršeno su posluženje za doručak uz kajmak i suhomesnato, ili za ručak uz roštilj i domaću čorbicu.
SASTOJCI:
(šolja od 250ml)
2 šolje brašna,
1 šolja jogurta,
1 prašak za pecivo,
1 kašičica soli.
PRIPREMA:
Sve sastojke za testo ubaciti u dublju posudu.
Umesiti glatko testo koje je odmah spremno za izradu.
Ako se testo lepi za ruke dodati još brašna po potrebi.
Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 4 dela.
Ako volite manje lepinje onda može i na 6 delova.
Dobro nauljenim rukama razvući svaki deo testa u formu kruga.
Poslagati lepinjice u podmazan pleh i premazati ih jogurtom.
Lepinje peći u zagrajanoj rerni na 200C oko 15~20 min, ili dok ne porumene.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZE PIROŠKE SA SIROM.
Нема коментара:
Постави коментар