субота, 15. децембар 2018.

RAFAELO PRHKA ŠTRUDLA


Volim kokos i sve kolače sa istim! Štrudla sa kokosom tj rafaelo štrudla  je posebni užitak za nepca. Testo je prhko, pahuljasto, i topi se u ustima. Ova štrudla je vansezonska poslastica, leti kada se lepo ohladi baš prija, a i zimi takođe. :D 
Ako ste ljubitelj rafaela, toplo preporučujem da probate. Gotova je za čas, a priprema je jednostavna. 
SASTOJCI:
Za testo:
500g brašna,
200g margarina ili putera,
100g šećera,
200ml jogurta,
50g kokosa,
1 jaje,
1 kesica praška za pecivo,
1 kesica vanilinog šećera,
prstohvat soli. 

Za fil
600ml mleka,
2 pudinga od vanile,
7 kašika šećera,
100g kokosa.
Za posipanje:
šećer u prahu

PRIPREMA: 
Puter ili margarin, koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi, umutiti lepo sa šećerom i vaniliniim šećerom.
Dodati jaje i sve zajedno lepo umutiti. 
U vanglu sipati jogurt, dodati brašno, so, prašak za pecivo i kokos i umesiti glatko testo.
Oblikovati loptu od testa i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Za to vreme napraviti fil.

U šerpu stipati 500ml mleka i šećer i staviti ih na ringlu da se kuvaju.
Posebno umutiti 100ml sa dva pudinga od vanile.
Skuvati puding po standardnoj proceduri pa dodati kokos i sve lepo promešati.
Odastojalo testo podeliti na tri dela, a i fil podeliti na tri dela.
Rastanjiti testo prečnika 24x30 i premazati toplim filom.
Urolati testo u formu rolata i premestiti na pleh obložen pek papirom.
To ponoviti sa preostala dva komada testa. 
Rafaelo rolat peći na 170C oko pola sata.
Pečene štrudle posuti bogato šećerom u prahu.
Kada se lepo ohlade iseći  i poslužiti.
Ptrijatno! 


Ne propustite i sledeći recept! Klik na  KOKOS BAKLAVA.




Нема коментара:

Постави коментар