субота, 4. октобар 2014.

SLANA TORTA OD POHOVANIH PAPRIKA

Slane torte su, pored salata, uvek rado viđeno predjelo. Posebno u periodu slava i rođendana. Moji gosti obožavaju slane torte jer su kremaste i sočne a meni nije teško teško da ih spremam kada vidim kako se slatko poručkaju :D. Na mom blogu već ima nekoliko recepata za ove divne, izdašne, đakonije ali je sada vreme za spremanje zimnice i ajvara, što znači da se na pijacama sve crveni od paprika, pa sam rešila da to iskoristim. Naručila sam od sveki desetak ispečenih komada da bi napravila slanu tortu od pohovanih paprika. Ako vi niste spremali paprike za zimnicu možete ih ispeći u rerni pa ih onda pohovati. Ova slana poslastica je zaista ukusna a od ove mere ćete se pošteno najesti :). 
SASTOJCI :
1o pečenih crvenih paprika,
jaja za pohovanje paprika,
brašno za pohovanje paprika,
so po ukusu,
ulje za prženje,
kisela pavlaka 2o% mm kantica od 7oo gr,
2oo ml majoneza,

2oo gr šunke ili parizera,
2oo gr trapista,
2~3 tvrdo kuvana jaja.
PRIPREMA :

Paprike lepo oljuštite i ocedite. Umačite ih u razmućena, posoljena jaja pa u brašno. Pržite u dubokom ulju po nekoliko minuta sa obe strane. Vadite paprike na salvetu da upije višak masnoće. Pet pohovanih paprika poređajte u posudi u kojoj ćete slagati tortu. Sjedinite pavlaku i manojez. Četvrtinu smese od pavlake premađite preko paprika. Izrendajte šunku pa opet premažite pavlakom. Preko drugog sloja pavlake izrendajte trapist pa opet premažite delom pavlake. Preklopite slanu tortu preostalim paprikama. Kuvana jaja iseckajte sitno ili ih izrendajte pa pomešajte sa ostatkom pavlake i premažite paprike. Slanu tortu ostavite preko noći da se stegne a sutra je isecite i poslužite :).
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na SLANA TORTA OD POHOVANIH TIKVICA.

Нема коментара:

Постави коментар