Krompir na hiljadu načina i nikad ne dosadi :D. Kao dodatak glavnom jelu ili kao glavno jelo, totalno je sve jedno, samo da je krompir! Definitivno najzastupljenije povrće u većini domaćinstava, u mom sigurno. Krompira sa jajima zapečen u rerni spremam kada više nemam ideje a i kada su visoki datumi u mesecu. Ovog puta sam dodala kobasice jer ih je bilo u kući, a inače ga spremam tako klot. Uz salaticu je sjajan, lagani, obrok koji vole svi.
SASTOJCI :
5oo gr krompira,
2oo ml mleka,
2~3 jaja,
1 kašika brašna,
2~3 glavice crnog luka,
so po ukusu,
biber, origano, aleva paprika po želji.
Meso ako imate, a i ne mora :).
PRIPREMA :
Krompir skuvati u ljusci. Kada se ohladi oljuštiti ga i iseći na kriške. Luk sitno iseckati i propržiti dok ne omekša. Luk i ulje prebaciti na dno posude za pečenje, pa preko rasporediti isečeni krompir. Umutiti jaja i mleko i umešati kašiku brašna, posoliti po ukusu. Dodati začine po želji. Preliti preko krompira i zapeći ga na 2oo C oko pola sata. Ako imate koje parče mesa poređajte preko krompira pre pečenja.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na KROMPIR PAPRIKAŠ.
to mora da je super probat ću da napravam slićno kao francuski krompir
ОдговориИзбриши