Jeste li probali pohovani karfiol? Odličan je prilog uz mesance a u letnjem periodu ga možete jesti samog sa nekom lepom salatom. Brzo i lako se sprema i ima divan ukus. Karfiol
se na našem tržištu može naći uglavnom od sredine jeseni do kraja
zime, ali je zahvaljujući plastenicima i staklenicima dostupan gotovo
cele godine. Pohovani karfiol možete zapeći u rerni sa sosom i trapistom a možete ga zapeći i sa mesom, u svakom slučaju je lep i ukusan :).
SASTOJCI :
1 glavica karfiola,
jaja za pohovanje,
brašno za pohovanje,
ulje za prženje.
PRIPREMA :
Karfiol iseći na cvetove i skuvati u slanoj vodi. Kuvati ga nekoliko minuta jer brzo omekša. Ocediti i ostaviti malo da se hladi. Cvetove pažljivom uvaljati u
brašno, pa u umućeno i posoljeno jaje i na kraju u brašno opet. Peći u dubokom ulju dok ne
porumeni sa svih strana. Stavljati na salvetu da se ocedi višak masnoće pa poslužiti kao prilog ili glavno jelo.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na UŠTIPCI OD TIKVICA.