Imam recept za palačinke koji u poslednje vreme stalno koristim. Od te mere dobijem dvasedetak komada i uvek kombinujem slane i slatke, osim kada nam dolazi društvo (tada spremam uglavnom samo slatke). Pre neki dan sam baš postavila taj recept za palačinke. Taj dan sam spremala slane zapečene pica palačinke i slatke palačinke sa domaćim džemom. Naručkali smo se slatko :D. Ništa lepše nego kad se posle ukusnog ručka zasladiš :). Nego, da se vratim na te slane palačinke. Njih možete filovati sa raznim sastojcima, u svakom slučaju će biti sočne i njamaste. Ja sam se opredelila za pica sastojke. Sledeći put ću nešto drugo, već imam ideju, i to ću podeliti sa vama :). Ispisaću vam meru za 1o palačinki a ako želite da napravite i slatke ostaviću vam link za recept pa iskombinujte od te mere slane i slatke.
SASTOJCI :
SASTOJCI :
2 jaja,
1o kašika brašna,
o,5 L mleka,
5o ml ulja,
prstohvat sode bikarbone,
kašičica soli,
kašičica šećera.
Za fil :
kečap,
origano,
šunka oko 2oo~25o gr,
trapist oko 2oo~25o gr,
I još :
2 jaja,
2oo ml jogurta,
so po ukusu,
malo narendanog kačkavalja.
PRIPREMA :
Jaja razbijte u posudu u kojoj ćete mutiti testo. Dodajte šećer,
sodu bikarbonu, so i vanil šećer. Odmah dodajte i brašno, ulje i mleko.
Sve umutite mikserom da smesa bude penasta (ako to radite ručno
rizikujete stvaranje grudvica). U dobro zagrejan tiganj zaPreko svake palačinke premažite po malo kečapa (ja sam preterala pa je curilo), zatim rasporedite šunku (možete je izrendati i ne morate) pa preko nje izrendan trapist. Pospite po filu po malo origana i uvijte palačinke u rolnice. Poređajte ih u vatrostalnu posudu, jednu do druge. Uključite rernu na 2oo C da se greje.
Umutiti jaja sa jogurtom i posolite po ukusu. Prelijte preko palačinki. Pospite malo kačkavalja pa zapecite u zagrejanoj rerni 15~20 minuta. Služite ih tople ili hladne kao predjelo (možete iseckati na trećinu da dobijete manje rolnice).
Prijatno!
Evo linka na SLATKE PALAČINKE.
Нема коментара:
Постави коментар