Puna je pijaca svežeg voća i povrća i šteta bi bila da se to ne iskoristi. Punjene tikvice su rado viđene na mojoj trpezi. Za njihovu pripremu nije potrebno puno vremenai nema puno posla a i brzo su na stolu, tako da je ovo jedan od idealnih prolećnih ručkova. Do skoro sam ih kuvala u sosu od paradajza, ali kada sam otkrila ovaj način oduševila sam se :).
SASTOJCI :
4 veće tikvice,
500g mlevenog mesa,
1 praziluk,
1 šargarepa,
1 veći sveži paradajaz,
začini po želji,
so po ukusu.
Za preliv :
2 jaja,
100 ml kisele pavlake.
PRIPREMA :
Praziluk sitno iseckajte i prodinastajte ga na malo ulja uz postepeno dodavanje vode.
Šargarepu očistite i izrendajte i dodajte praziluku.
Paradajz potopite u vrelu vodu da bi se lakše oljuštio.
Kada ga oljuštite sitno ga iseckajte i dodajte u fil.
Sve zajedno dinstajte oko 5 minuta.
Na kraju dodajte mleveno meso.
Dinstajte oko desetak minuta, pa sklonite sa šporeta.
dodajte začin i so po ukusu.
Možete dodati i šaku obarenog pirinča.
Tikvice oljuštite i podelite ih na pola po dužini.
Kašikom ih izubite u formu čamca.
Poređajte ih na nauljen pleh.
Punite ih sa filomn sve dok ga ne utrošite.
Uključite rernu na 200 C i pecite tikvice 15 minuta.
Zatim ih prelijte umućenim jajima sa pavlakom.
Vratite ih u rernu na još 15 minuta.
Punjene tikvice poslužite uz kiselo mleko ili pavlaku.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар