четвртак, 18. јун 2015.

RAZLJEVAK

Razljevak je bosanska tradicionalna pita. Veoma je ukusna i brzo i lako se sprema. Odlična je za doručak ili večeru, a pogodno je posluženje i kada vam gosti dolaze. Super je i topla i hladna. Razljevak se uglavnom sprema sa sirom i kajmakom, mada to zavisi od podnedblja. U nekim delovima Bosne i Hercegovine se sprema samo sa jajima,brašnom i mlekom i lepo naraste prilikom pečenja. Ja ipak volim da je začinim sirom. U ovu razljevušu sam dodala i tikvicu i tako dobila na količini, jer razljevka nikad dosta :D. 

SASTOJCI :
4 jaja,
100 ml ulja,
200 ml mleka,
100g kajmaka,
300g sira,
6 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
1 tikvica,
soli po ukusu,
kockica putera ili kašika masti.

PRIPREMA :
Pre početka uagrejte rernu na 200 C i stavite tepsiju sa puterom da se zagreje i da se puter ili mast rastopi.
Odvojite belanca od žumanaca i umutite belanaca sa malo soli penasto.
Dodajte žumanca  i sjedinite.
Dodajte kajmak i ulje i sve lepo umutite.
Ubacite sir u smesu i promešajte.
Dodajte brašno i špatulom sjedinite.
Na kraju dodajte rendanu tikvicu i mleko.
Sve lepo promešajte. 
U vrelu tepsiju izlijte smesu i pecite razljevak oko 30~40 minuta.
Poslužite uz jogurt, pavlaku, kajmak ili neku salatu. 
S obzirom da sam rešila da opet snimam, za razljevak je napravljen i video tuturijal. Nadam se da će vam se dopasti :).

Prijatno!




Ne propustite i ovaj recept! Klik na ZELJANICA BEZ KORA.

1 коментар: