Kiflice sa sirom su pecivo kojem niko ne može odoleti i rado su viđene na trpezi. Ja sam stalno u potrazi za novim, interesantnim, receptima za kiflice, jer kiflica nikad dosta :D. Volim taj miris koji se širi mojim domom kada se peku. A volim i blažene face mojih ukućana kada ih kušaju :). Za večeru ili doručak, ništa lepše od domaćeg peciva.
SASTOJCI :
600g mekog brašna,
1 prašak za pecivo,
1 sveži kvasac (kockica od 4og),
180 ml kisele pavlake 20%mm (jedna čaša),
200 ml toplog mleka,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
100 ml ulja,
oko 150g putera,
200g sira (feta ili sitnog).
I još malo putera za preko kiflica.
PRIPREMA :
Mleko zagrejte i u njega ubacite kvasac i kašiku šećera.
Dodajte kašiku brašna od onih 600g i ostavite da smesa naraste.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kašičom soli.
Dodajte pavlaku i ulje i sve lepo promešajte.
Na kraju dodajte kvasac i umesite glatko testo.
Testo podelite na dva dela.
Razvucite ga oklagijom i izrendajte na jedan deo pola pripremljenog putera.
Pola sira rasporedite preko putera.
Ponovite postupak i sa drugim delom testa.
Preklopite testo prvo dva puta.
Razvucite ga odmah u veći krug.
Pica sekačem ili nožem napravite manje trouglove.
Prvo 8 a zatim još 8 (dakle 16 od jednog dela testa).
Urolajte kiflice i složite ih pleh obložen pek papirom.
Na svaku kiflicu stavite po kockicu putera.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200C od 20 do 30 minuta, ili dok lepo ne porumene.
Poslužite ih tople ili hladne, svakako su ukusne i hrskavo meke :).
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар