Čini mi se da ih svi sladokusci vole.
Ovo je jedna divna pita od prhkog testa koja se može svrstati u omiljene.
Jabuke uglavnom imam izrendane u zamrzivaču, i kada nam se prijede nešto slatko prhka pita sa jabukama i cimetom uz dodatak plazma keksa je odličan izbor.
Jabuke puste sok i testo je dovoljno mrvičasto i meko.
Pravi raj za nepca :).
SASTOJCI :
Za testo :
2 jaja,
15og putera,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
5oog brašna,
25og šećera,
5 kašika mleka,
1 narendana korica narandže.
Za fil ;
400g izrendanih jabuka,
150g melvenog plazma keksa,
5 punih kašika šećera,
2~3 kašičice cimeta,
rendana čokolada (ako volite i želite a imate je u kući).
PRIPREMA :
U brašno umešati prašak za pecivo i dodati šećer i vanilin šećer.
Puter izdrobiti ili iseckati.
Dodati jaja i mleko.
Izrendajte koricu narandže pa dodajte u posudu sa brašnom.
Zamesiti glatko testo.
U početku će vam biti potrebno malo više snage ali posle 5 minuta gnječenja i mešenja će postati lakše.
Testo podelite na dva dela s tim što jedan deo treba da bude veći (dve trećine), i jedan manji.
Veći deo rastanjite oklagijom i rasporedite na dno posude za pečenje kao koru.
Jabuke pomešajte sa šećerom, cimetom i plazma keksom.
Dodajte i čokoladu u fil ako ste je pripremili.
Rasporedite fil preko kore.
Drugi deo testa rastanjite i isecite ga na trakice.
Poređajte trakice preko fila.
Ako ne znate da ih ukrštate možete i jednu preko druge.
Pecite pitu sa jabukama u zagrejanoj rerni na 200 C od 20 do 30 minuta.
Kada je izvadite iz rerne pospite po njoj šećer u prahu ili malo cimeta.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na LENJA PITA SA VIŠNJAMA.
Нема коментара:
Постави коментар