уторак, 29. новембар 2016.

ĆUFTE I KROMPIR U PARADAJZ SOKU IZ RERNE


Ćufte i krompir su omiljeni ručak, kak deci tako i odraslima. Brzo se spremaju i mogu se kombinovati sa raznim povrćem. U sosu ili bez, ćuftice su super ukusno posluženje. Ova kombinacija, zapečena u rerni je još brza, a i zdravija jer se ne prži u dubokom ulju. O ukusu va neću pričati, probajte pa mi javite da li vam se dopalo :). 
SASTOJCI;
Za ćufte:
500g mlevenog mesa,
1 veća glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
1 jaje,
3 kašike prezli,
so, biber, aleva paprika po ukusu i želji.

I još:
6~7 krompira,
čaša paradajz soka,
začin po ukusu.

PRIPREMA:
Crni i beli luk za ćufte sitno iseckajte.
Sve sastojke za ćufte stavite u dublju posudu i umesite da se svi sastojci lepo sjedine.
Krompir oljuštite i isecite na tanje kolutove, posolite ga i pobiberite po želji.

Od smese za ćufte rukama formirajte loptice pa ih malo spljoštite.
U vatrostalnu posudu ređajte dva tri koluta krompira, pa ćuftu, pa opet krompir, pa ćuftu i tako u krug dok se sve ne utroši.
Prelijte paradajz sokom pa zapecite u zagrejanoj rerni na 200C dok se krompir ne ispeče (pola sata i duže).
Ćufte i krompir poslužite uz salatu.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na GRAŠAK SA ĆUFTAMA.

Нема коментара:

Постави коментар