среда, 30. новембар 2016.

POSNE LEPINJE SA KROMPIROM I KUPUSOM



Vreme je posta i ukusnih posnih đakonija. Ponekad ponestane ideje za doručak ili večeru, jer mnoga peciva zahtevaju jaja i mleko, ali sa razvojem interneta kuvanje postaje lakše. Ove posne lepinjice sa krompirom i kupusom su extra ukusne i stvorene su za one dane kada je porodica na okupu. Postili ili ne , preporučujem da ih probate :).
SASTOJCI:
oko 600g brašna,
300ml mlake vode,
pola kockice kvasca (20g),
2 kašičice soli,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašičica šećera.

Za punjenje:
2 kuvana krompira,
5 kašika iseckanog kiselog kupusa.

PRIPREMA:
U dublju posudu prosejte brašno i napravite udubljenje na sredini.
U udubljenju izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i sipajte 100ml mlake vode.
Pomešjte pazeći da ne upadne puno brašna.
Ostavite da se kvasac fermentiše.
Dodajte maslinovo ulje i ostatak vode, posolite i umesite glatko testo.
Ako vam je testo retko dodajte brašna po potrebi, a ako je tvrdo dodajte još malo vode.
Prekrijte testo čistom krpom i ostavite pola sata da naraste.
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na 12 jufkica.

Svaku oklagijom rastanjite na željeni oblik.
Lepinje treba da budu što tanje.
Možete praviti krugove, pravougaonike ili trouglove kao ja.
Pomešajte kupus sa izrendanim skuvanim krompirom.
Stvaite po punu kašiku fila na jednu lepinju a sa drugom preklopite.
Na ovaj način ćete dobiti 6 lepih lepinjica.
Prstima spojite donji i gornji deo testa.
Posne lepinje spuštajte u vrelo ulje i pržite ih po nekoliko minuta sa obe strane.
Ispržene vadite na ubrus.
Ako želite i tako više volite možete ih i ispeći u rerni.
Samo ih poređajte na dobro nauljen pleh i premažite ih uljem pa ih pecite na 200C dok ne porumene.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na PITA SA KISELIM KUPUSOM.

Нема коментара:

Постави коментар