уторак, 29. новембар 2016.

KREM ČORBA OD KARFIOLA


Dobra krem čorba je super uvertira za glavno jelo. Ako u toj čorbi ima i mesa onda vam ništa posle nje i ne treba. Ja uz čorbu uvek volim da spremim pogaču ili projice tako da je užitak zagarantovan. Ova  krem čorba od karfiola se lako i brzo sprema a super je ukusna. Ovog puta sam je spremala bez mesa ali vi možete dodati piletinu isečenu na kockice. Ako se ipak odlučite da je spremite bez mesa, nećete se pokajati jer vam meso u ovoj čorbi neće faliti. 

SASTOJCI:
oko 1L vode,
glavica karfiola,
ulje za dinstanje,
2 šargarepe,

1 glavica crnog luka,
2 kašike griza,
200ml neutralne pavlake za kuvanje,
po želji 1 kockica za supu,
so, biber, vegeta...

PRIPREMA:
Na malo ulja prodinstati sitno iseckan luk.
Luku dodati griz i lepo promešati.
U tu šerpu dodati dve izrendane šargarepe.
Naliti sa dve čaše vode i kuvati 15 minuta.
Dodati cvetove karfiola i naliti sa ostatkom vode.

Za početak dodajte prvo čašu vode pa dosipajte po potrebi pazeći da čorbica ne bude ni previše retka ni gusta.
Odmah ubaciti kocku supe i začin.
Čorbu kuvati oko pola sata na srednjoj temperaturi pa dodati pavlaku za kuvanje.
Kuvajte još desetak minuta pa skonite sa šporeta i poslužite toplu.
Prijatno! 

Ne propustite i obaj recept! Klik na KREM KROMPIR ČORBA.

Нема коментара:

Постави коментар