Lešnik gnezda su nepečeni kolači koji će vas osvojiti na prvom zalogaju. Brza i laka priprema, pored savrsenog ukusa, omogućava da u ovom kolaču uživaju čak i početnici. Dakle, za spremanje ovog kolača vam ne terba ni malo kulinarske veštinea njihov dekorativni izgled će svi pohvaliti. A tek kada ga okuse, degustatori ne mogu sakriti oduševljenje. Naravno, pod uslovom da nisu alergični na lešnik. Ako imate takve goste ili to vaš sličaj možete ih napraviti sa orasima. I dalje će biti neodoljivo slasni.
SASTOJCI:
250g mlevenog keksa,
200ml vode,
200g šećera,
150g maragarina,
150g mlevenih pečenih lešnika,
100g čokolade,
i još mlevenih lešnika za dekoraciju,
eurokrem, nutela, linolada...
PRIPREMA:
Vodu sa šećerom, maragarinom i čokoladom staviti na špret da proključa.
Kada su se maragarin i čokolada otopili dodati mleveni keks i mlevene pečene lešnike.
Sve lepo promešati i otaviti da se ohladi.
Kada se smesa ohladila vlažnim rukama oblikovati loprice i uvaljati ih u mleveni lešnik.
Prstom na sredini loptice napraviti udubljenje.
Poslastičarski špric napuniti kremom pa filovati gnezda.
Ostaviti ih da se ohlade i stegnu nekoliko sati pa poslužite.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na RAFAELO GNEZDA SA NUTELOM.
Нема коментара:
Постави коментар