Kiflice mogu biti divno meke i savršeno ukusne iako su posne. Ove posne slatke kiflice su dokaz za tu tvrdnju. Ako postite ili jednostavno nemate ni jedno jaje u kući, a fali vam i mleka, možete se zasladiti i obaradovati svoje najmilije. Niko neće primetiti da je testo posno, a ja vam garantujem da će vam se svideti :).
SASTOJCI:
300ml vode,
500g do 600ml brašna,
3 kašike šećera,
1/2 kockice kvasca (20g),
prstohvat soli,
50ml ulja,
džem ili pekmez po želji.
PRIPREMA:
U posudu u kojoj ćete mesiti sipajte 300ml tople vode, izmrvite kvasac i dodajte kašiku šećera.
Sve promešajte pa ostavite da se kvasac fermentiše.
Prosejte pola brašna i sve lepo promešajte.
Dodajte malo soli, malo više od pola ulja, ostatak šećera i postepeno dodavajte brašno dok mesite.
Testo treba da bude meko i glatko.
Sa ono malo ulja što vam je ostalo premažite testo i ostavite prekrivenog na toplom da se udupla, bar pola sata.
Prebacite nadošlo testo na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na 4 jufke.
Svaku jufku rastanjite oklagijom u formu kruga.
Presecite krug pica sekačem na 8 jednakih trouglića.
Na svaki stavite po kašičicu džema.
Urolajte kifle i slažite ih na pleh obložen pek papirom.
Pecite kiflice sa džemom u zagrejanoj rerni na 200C oko 20 minuta ili dok lepo ne porumene.
Po želji ih možete posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар