Kada se zasitim čokoladnim tortih neko vreme spremam voćne. Njih moj muž obožava, mada on obožava sve što ja spremim :D. Kombinacija voća i vanila krema je neodoljiva pa nije ni čudo što su takve torte jedne od najposećenijih na blogu. Ovu voćnu tortu sam spremala odavno a stajala je na sjatu i čekala svoj red da je prebacim. Danas je taj dan, taman za vikend :D.
SASTOJCI :
Za kore :
9 jaja,
9 kašika šećera,
9 kašika brašna.
Za fil :
5oo ml mleka,
8 kašika šećera,
3 žumanca,
3 kašike brašna,
25o gr margarina,
1 kesica šlaga ili 2oo ml slatke pavlake,
2 kesice vanilin šećera,
voće po želji (višnje, ananas, banane...)
PRIPREMA :
Penasto umutiti 3 belanca postepeno dodavajući 3 kašike šećera, pa dodati 3 žumanca i lepo sjediniti.
Dodati 3 kašike brašna i umešati varjačom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-30 minuta.
Dodati 3 kašike brašna i umešati varjačom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-30 minuta.
Tako napraviti 3 kore.
Ohladiti biskvit, poprskati ga rumom ili sokom od voća.
Ohladiti biskvit, poprskati ga rumom ili sokom od voća.
U mleko koje vri dodati umućena žumanca sa šećerom, brašno i vanilin šećer i kuvati na pari.
Kada se fil za voćnu tortu zgusne ostaviti ga da se dobro ohladi.
Dodati umućen margarin sa šećerom i sjediniti ga sa filom za voćnu tortu.
Na kraju u fil lagano umešati šlag ili umućenu slatku pavlaku.
Dodati umućen margarin sa šećerom i sjediniti ga sa filom za voćnu tortu.
Na kraju u fil lagano umešati šlag ili umućenu slatku pavlaku.
Pripremljen fil za voćnu tortu premazati preko biskvita.
Na fil postaviti voće.
Postupak ponoviti dokle god ima biskvita, s tim što se zadnji stavlja biskvit bez fila.
Na fil postaviti voće.
Postupak ponoviti dokle god ima biskvita, s tim što se zadnji stavlja biskvit bez fila.
Tortu obložiti šlagom ili fondanom po želji.
Pre posluženja treba da odstoji u frižideru.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNA ŠVARCVALD TORTA.
Нема коментара:
Постави коментар