Kao i čizkejk, tiramisu se pravi od maskarpone sira ali se u nedostatku istog može improvizovati :). Tiramisu je čuveni italijanski kolač u kojem najviše uživaju ljubitelji kafe. Ja sam pronašla verziju za pripremu ovog divnog kolača koja nije ni skupa ni zahtevna, tako da se često može naći na mojoj trpezi.
300g piškota,
300ml kafe,
500ml slatke pavlake,
300g namaza (krem sir, vaj krem...),
200g šećera u prahu,
200g šećera u prahu,
3 kašike kakaa,
1 kesica vanilin šećera.
PRIPREMA :
Skuvati kafu i ostaviti da se ohladi.
Mikserom umutiti slatku pavlaku sa vanilin šećerom i prah šećerom da bi se dobio fil za tiramisu.
Kada fil postane čvrst dodati mlečni namaz (sirko, vaj krem...) i još malo mutiti.
Piškote umakati u kafu i slagati u pleh, pa preko staviti fil za tiramisu, pa opet piškote i tako dok se materijal ne potroši.
Na vrhu tiramisu kolača treba da bude krem koji pospemo kakaom.
Tiramisu ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
Mikserom umutiti slatku pavlaku sa vanilin šećerom i prah šećerom da bi se dobio fil za tiramisu.
Kada fil postane čvrst dodati mlečni namaz (sirko, vaj krem...) i još malo mutiti.
Piškote umakati u kafu i slagati u pleh, pa preko staviti fil za tiramisu, pa opet piškote i tako dok se materijal ne potroši.
Na vrhu tiramisu kolača treba da bude krem koji pospemo kakaom.
Tiramisu ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
Pre služenja tiramisu isecite na kocke.
Pogledajte i VIDEO UPUTSTVO:
Pogledajte i VIDEO UPUTSTVO:
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČIZKEJK SA PIŠKOTAMA.
Нема коментара:
Постави коментар