Čokoladne torte su omiljene mnogima, pa i meni ali samo ako su kremaste i ne preterano slatke. Takva je upravo ova čokoladna torta. Za njenu pripremu ne treba puno vremena a ni neko veliko kuvarsko umeće, samo malo dobre volje i ljubavi :D. Spremala sam je pre neki dan za jedan rođendan i svi su bili oduševljeni. Ako ste ljubitelj čokolade morate je probati :).
SASTOJCI :
Za koru :
6 jaja,
6 kašika šećera,
4 kašike brašna,
2 kašike kakaa,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo.
Ako želite i volite možete staviti ekstrat ruma u koru.
Za fil :
6oo ml slatke pavlake,
4oo gr čokolade (možete pomešati 2oo gr crne i 2oo gr mlečne).
PRIPREMA :
Belanca umutiti sa šećerom da se dobije čvrsti šlag. Dodavati jedno po jedno žumance i još malo umutiti.
Brašno, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer dodati u smesu i lagano promešati kašikom. Pleh namazati uljem i posuti brašnom ili kakaom. Smesu za koru podeliti na 3 dela pa ispeći 3 kore.
Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Slatku pavlaku promešati sa čokoladom pa rastopiti na pari. Mešati da se lepo sjedini. Ostaviti da se ohladi pa fil staviti u frižider da se stegne. Filovati tortu sledećim redosledom, kora~fil, kora~fil, kora~fil. Po želji ukrasiti čokoladnim šlagom ili glazurom od čokolade (1oo gr čokolade rastopiti sa 2 kašike ulja pa preliti tortu). Ostaviti tortu preko noći da odstoji pa je poslužiti.
Brašno, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer dodati u smesu i lagano promešati kašikom. Pleh namazati uljem i posuti brašnom ili kakaom. Smesu za koru podeliti na 3 dela pa ispeći 3 kore.
Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Slatku pavlaku promešati sa čokoladom pa rastopiti na pari. Mešati da se lepo sjedini. Ostaviti da se ohladi pa fil staviti u frižider da se stegne. Filovati tortu sledećim redosledom, kora~fil, kora~fil, kora~fil. Po želji ukrasiti čokoladnim šlagom ili glazurom od čokolade (1oo gr čokolade rastopiti sa 2 kašike ulja pa preliti tortu). Ostaviti tortu preko noći da odstoji pa je poslužiti.
Prijatno!
Ne propustite i ovu tortu! Klik na ČOKO MOKO TORTA.
Нема коментара:
Постави коментар