петак, 27. новембар 2015.

PLAZMA ČIZKEJK

Plazma torte su jedne najpopularnijih u većini domaćinstava, a mališani im se posebno raduju. Domaćice nemaju puno posla oko pripreme a mogu biti sigurne da će se svima dopasti. Jednostavno, sa plazma tortom nema greške. Ovo je malo drugačija verzija plazma torte koju preporučujem da probate. Posebno ako ste ljubitelj čizkejka. Kombinacija krem sira i plazma keksa je lagana, ne preterano slatka i izuzetno ukusna. 
SASTOJCI :
Za koru :
200g mlevenog plazma keksa,
2 kašike meda, 
125g putera.
Za fil:
200g krem sira,
500ml slatke pavlake, 
200g šećera u prahu, 
300g mlevenog plazma keksa.
Za šlag:
200 ml slate pavlake,
100g šećera u prahu,
čaša kisele pavlake.

PRIPREMA :
Omekšali puter dodajte u posudu sa mlevenim plazma keksom umesite ručno sa medom.
Dobije smesu rasporedite po dnu kalupu od 26cm.
Slatku pavlaku čvrsto umutite.
Krem sir penasto umutite sa šećerom u prahu.
Sjedninite ga umućenom slatkom pavlakom.
Umešajte mleveni plazma keks.
Fil premažite preko kore.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu za šlag i dodajte kiselu pavlaku.
Sa tim premazom dekorišite tortu.
Ostavite plazma čizkejk da se ohladi i stegne pa poslužite.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na NUTELA ČIZKEJK



Нема коментара:

Постави коментар